Key Accountmanager Internationaal(retail)

met internationale ervaring op de Europese markt

Decor Son is leverancier voor vrijwel alle spelers in de Doe-Het-Zelf markt in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Italië en levert een groot assortiment wandbekleding, bouwmaterialen, sierbestrating, isolatiematerialen en tegels. De organisatie kent drie krachtige pijlers:

  • Handelsactiviteiten
  • Logistieke dienstverlening en
  • Productie van de genoemde wandbekleding alsmede het verpakken c.q. afvullen van zanden en grinden.


Decor Son werkt samen met partners over de hele wereld en heeft een eigen distributiecentrum in Son. Er werken ongeveer 150 mensen waarbij ondernemerschap, betrokkenheid en bovenal klantgerichtheid kenmerkende aspecten zijn. De lijnen zijn kort, de sfeer is informeel en afspraak is afspraak. Een solide en succesvol familiebedrijf met ruim 40 jaar ervaring. De commerciële organisatie bestaat uit ongeveer twintig medewerkers in vier teams, die elk hun eigen verantwoordelijkheidsgebied hebben: Purchase, Back Office, Front Office en Shop Support.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de omzet en groei van de decoratieve wandbekledingsproducten op de Europese markt (met uitzondering van België, Frankrijk en Spanje). Je start met het verder onder de aandacht brengen en activeren van deze categorie bij de bestaande klanten in Duitstalige landen. Daarna breng je de concurrentie in kaart en formuleert een nieuw plan van aanpak om de markt gefocust te benaderen. Je verbetert per land de marktbewerkingsstructuur en monitort de performance. Op doortastende wijze onderhoud je de relaties met de grootste Doe-het-zelf retailers. Je gesprekspartners zijn Inkopers en Category Managers op hoofdkantoorniveau.

Wij zoeken een commercieel stevige en kostenbewuste retail businesspartner. Je hebt lef en overtuigingskracht, beweegt je makkelijk op hoofdkantoor niveau in een internationale omgeving en gaat gedegen te werk.

Je profiel:

  • Een commerciële Hbo-vooropleiding, bij voorkeur aangevuld met een Nima A en B diploma.
  • Min. 3-5 jaar saleservaring op een vergelijkbaar niveau in een internationale omgeving, bij voorkeur in DHZ, retail e-tail of grootwinkelbedrijf.
  • In staat marktontwikkelingen intern door te vertalen en een marktstrategie te ontwikkelen
  • Denkt in oplossingen en werkt resultaat gericht
  • Kennis van de retail- en e-tail markt is een pré, bij voorkeur in de DIY/DHZ
  • Goede beheersing van de Duitse en Engelse taal.

 

Decor Son biedt een uitdagende functie voor een sales professional, bij een solide en succesvol familiebedrijf met korte communicatie lijnen, sterke klantgerichtheid, regelvermogen en grote mate van leverbetrouwbaarheid. Arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, waaronder auto van de zaak.